Sivu 1/1

Asunnon käyttövesipumpun irrotus

ViestiLähetetty: Ma 08.01.2018 19:06
Kirjoittaja HirviMikko
käyttövesipumpunkiinnitys.gif
Tuli vesikiertoisen keskuslämmityksen käyttövesipumppu tiensä päähän. Rupesin irrottamaan pumppua. Pistin ensin molemmin puolin pumppua olevat palloventtiilit (siis sulut) kiinni. Sain pumpussa olevan mutterin helposti auki. Mutteri näkyy kuvassa oikealla. Alta paljastui kuvassa näkyvä musta kumitiiviste.

Kuvan osat:
- pumppu. Tämä pitäisi siis saada irti, jotta saan tilalle uuden pumpun.
- leveä osa. Tämä on mustalla kumitiivisteellä kiinni pumpussa. Tässä on vain pieni tartuntapinta putkipihdille. Pidin tuosta tartuntapinnasta kiinni jakoavaimella, kun väänsin mutterin auki putkipihdeillä.
- kapea osa. Tässä näkyy verraten kapea otepinta, johon leveä putkipihti, kiinto- tai jakoavain ei mahdu.'Jos tuota tarvitsee pyörittää, niin silloin pitää ostaa kapea kiintoavain, tai ensin pitää saada irti leveä osa, jotta normaali kiintoavain mahtuu väliin.
- palloventtiili.

Pumpun toisessa päässä on sitten samat osat päinvastaisessa järjestyksessä. Leveän osan ja kapean osan, sekä kapean osan ja palloventtiilin välissä näkyy tiivistejouhea. Nyt tarttis tietää, että mitä osaa pitää pitää kiinni ja mitä osaa pyörittää. Olettaisin, että loppujen lopuksi jotenkin pitäisi saada kapea osa irti palloventtiilistä, eikä palloventtiiliosan kuulu pyöriä missään vaiheessa milliäkään. Mutta missä järjestyksessä nämä irroitellaan? Osaisiko kukaan opastaa?

Nimim. tee-se-itse

Re: Asunnon käyttövesipumpun irrotus

ViestiLähetetty: Ma 08.01.2018 20:23
Kirjoittaja Petri
Tällain autopuolen raskaankaluston asentajan samat ongelmat on hydrauli ja paineilmapuolella.
Ota sama mutteri myös toiselta puolen pumppua irti, sen jälkeen raskaankaluston asennuksessa käytettyä työmenetelmää käyttäen kaytät "kevyttä väkivaltaa" leviittämään palloventtiilejä kauemmaksi pumpusta, kun tuota kumitiivistettä ja pumpun mutkaa katsoo niin ei se paljoa limittäin ole korkeintaa 1mm kumista vasemmalle, toivottavasti putkissa on joustovaraa, näin voisi saada pumpun välistä pois.
Älä koske siihen kapeeseen välimutteriin se on kierteellä kiintee/liimattu asennus.

Re: Asunnon käyttövesipumpun irrotus

ViestiLähetetty: Ma 08.01.2018 21:56
Kirjoittaja HirviMikko
Ahaa, tarkoitat siis että "pumppu" ja "leveä osa" ovat toisissaan sisäkkäin vain muutaman millin ja ne pitäisi lähteä lujasti vetämällä toisistaan irti. Mutterit on molemmin puolin pumppua irti ja putkissa on joustovaraa niin, että molemmin puolin olevia "leveitä osia" voisi kenties vetää toisistaan erilleen jollain käänteisellä puristinsysteemillä. Pumppu siis periaatteessa pääsisi nyt pyörimään vapaasti tuossa keskellä molemmin puolin "leveitä osia", jos ne kumpikin "putki" ja "leveä osa" eivät olisi tiukasti kiinni toisissaan?

Re: Asunnon käyttövesipumpun irrotus

ViestiLähetetty: Ti 09.01.2018 07:16
Kirjoittaja Petri
Kyllä, pumpun pitäisi pyöriä paikallaan, jonkinlaista crc rasvaa voisi ennen irrotusta ruiskia tiivisteeseen ja pumppu voisi muljataa välistä pois kun putkia levittää.
Takaisin laitossa uudet tiivisteet.